fredag 28 mars 2008

Fransk Chokolad-tårta

Här kommer ett av mina favorit-recept... En tårta som min bagar-fröken har lärt mig, en tårta som min bagar-fröken har lärt sig av sin Franske Mästare. Perfekt att bjuda sina älskarinnor på, ty chokoladen har en upp-piggande (upp-pilskande?) effekt.

400 gram chokolad av Finaste Sort
200 gram Smör
5 dl mjöl
6 ägg (den magiska siffran...)
4 dl socker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl olja

Smält chokolad, smör, socker och olja i en kastrull
Blanda mjöl, bakpulver, salt
Vispa äggen

Blanda det smälta med mjölet och det andra
Hav i de vispade äggen
In i en plåt
Grädda i 150 grader
Grädda i två timmar

Sedan är det klart
En läcker och smarrig Fransk Chokolad tårta

Njut med din älskarinna...

DS
(Krister HOlmér)

Inga kommentarer: